V nouzovém stavu se na jaře 2020 naše aktivity nezastavily

Nepatříme mezi ty, kdo v současném světě v roce 2020 pomáhají druhým v první  linii. Všem zdravotníkům, záchranářům, prodavačům a dalším dnes životně důležitým profesím patří naše veliké poděkování.

My se v nouzovém stavu alespoň snažíme místním i turistům zpříjemnit prostředí, kde žijeme. Přijďte se podívat při procházce v přírodě na výsledek našich jarních aktivit.

Na budovu mlýna v Mladém Hlízově jsme umístili informační tabuli díky laskavému svolení majitele budovy Aleše Mikuláše.  Dřevěnou konstrukci vyrobil Lubomír Bervid ze Starého Kolína. Grafický návrh a tisk provedla firma Lepor. Všechny další úkony probíhaly dobrovolnickou prací. Konstrukci natřel a sestavil Jiří Šimek. Spolu s Jiřím Vrbou upevnili na stěnu mlýna. Texty o přírodě napsala Kateřina Sosnovcová. Historii představila Jitka Šimková, zároveň byla i koordinátorkou projektu. Fotografie dodali Marie Pošíková, Aleš Mikuláš, Oldřich Mikulica, Aleš Prágr, Alena Prausová a Jiří Šimek. Díky všem za spolupráci.

Tuto akci jsme mohli zrealizovat díky finanční podpoře Města Kutná Hora a firmy SV Metal spol. s r.o. v rámci projektu Jarní putování se sv. Jakubem, které přesunujeme na sobotu 5. září, pokud situace v souvislosti s epidemií koronaviru dovolí tento typ aktivit. 😊

Na louku mezi Hlízovem a Starým Kolínem jsme pořídili pro zvýšení pohodlí cyklistů stojan pro pět kol

Připravujeme s Kateřinou Sosnovcovou na 7. května Vítání ptačího zpěvu. Lada Lisá má pro vás již nachystané suvenýry z keramiky, které sama vyrobila, vy si je dozdobíte. Pokud nebude moci být na louce veřejnost, dárky na účastníky počkají do podzimního Festivalu ptactva.

Ve dvojicích při procházce, na doporučení organizátorů Ukliďme Česko, postupně uklízíme kolem Hlízova. Nepořádku, především plastových lahví a sáčků,  jsme zbavili směrem od Mladého Hlízova okolí louky, příkopy u řeky Klejnárky směrem k čističce odpadních vod a část cesty podél Šífovky směrem k Hlízovu. Přidejte se k nám.  Odpadky ještě nejsou všechny sebrané.