Představujeme nové spolupořadatele 5. ročníku Jarního putování se sv. Jakubem 23.5.2020

Jitka Šimková domluvila se spolkem Muzeum Malešov z.s. spolupráci na 5. ročníku turistického pochodu Jarní putování se sv. Jakubem. Výsledkem práce několika nadšených malešovských občanů je originální interaktivní muzeum otevřené v roce 2018. A spolu s dalšími objekty zatraktivní putování poutníků, kteří nám snad zůstanou věrní nebo náš pochod příští rok nově objeví. Neméně zajímavá budou pro turisty setkání s lidmi, kteří se o rozvoj kultury Malešova zasloužili. Konkrétní aktivity společně připravujeme. Ale určitě se máte na co těšit. V pátek 21. června 2019 v malešovském muzeu nás potěšila vernisáž pečlivě připravené výstavy historických fotografií a dokumentů z obce Stará Lhota (vesnice zatopené vodou při budování přehrady Vrchlice), které jsou výstupem celoroční práce vlastivědného kroužku žáků 9. třídy ZŠ Malešov vedeného paní učitelkou Martinou Kamenářovou.

Další, s kým jsme se setkali, byl pan Jan Herel, jehož novou knihu o dějinách malešovského panství pokřtil pivem ze sousedního přátelského pivovaru sám Maleš, středověký zakladatel obce 🙂